Начин на доставка:
Доставка до адрес или офис на куриер:8.50 лв.Разфасовка | 60 Капсули |
Продукт | Хранителна Добавка |
Тип | Капсули |
Вкус | |
Бранд | Doctor Nature |
Марка: Doctor Nature Опaковка: 60 капсули за 30 дни Патентован екстракт от луковици на черен чесън - ABG10 + ® За здраво сърце и сърдечносъдова система За добър имунитет Всяка капсула съдържа: патентован сух екстракт от луковици на черен чесън ABG10 + ® (Allium sativum L.), стандартизиран до 0,1% S– алил цистеин (allyl cysteine – SAC) - 125 mg. Начин на употреба: 2 пъти х 1 капсула, приети сутрин и преди вечеря с 200 ml вода Dr. Nature препоръчва за подпомагане при: Профилактика на сърдечносъдовата система Антиоксидантна защита Намален имунитет В периоди на настинки и вирусни инфекции Намаляване на възпалението Висок холестерол Високо кръвно налягане Проблеми с кръвната захар Превенция срещу атеросклероза Прочистване на кръвоносните съдове За намален риск от образуване на съсиреци За подобряване на храносмилането Изчистване на червата от токсини и паразити Други ползи Подобряване на детоксикацията на черния дроб Стимулиране на паметта и защита на мозъка Баланс на хормоните Грижа за костите Помощ при отслабване Приемът на продукта Dr. Nature Черен чесън се препоръчва за цялостна подкрепа на работата на сърдечносъдовата система, както и за стимулиране на естествените защитни сили на организма, особено в периоди на вирусни или други инфекции. За разлика от белия чесън, черният чесън, получен в процес на ферментация, не дразни стомаха и не причинява лош дъх. Черният чесън всъщност е…бял чесън, който „зрее и ферментира“ при контролирани условия на ниска температура и относително висока влажност в продължение на няколко седмици. Скилидките чесън стават тъмнокафяви, а след това антрацитно черни на цвят, като в крайна сметка се карамелизират – сложна ензимна реакция, известна като „реакцията на Мейлард“. Черният чесън съдържа по-висока концентрация на съединението S-алилцистеин, за което е установено, че оказва мощна подкрепа на сърдечносъдовата система. Като цяло, черният чесън има супер антиоксидантен капацитет (съдържа полифеноли и флавоноиди, достигащи 10 пъти по-високи стойности в сравнение с обикновения бял чесън). Dr. Nature Черен чесън съдържа патентованата съставка ABG10 + ® с изключително висока усвояемост, богата на S–алил цистеин с кардиопротективни ползи. При процеса на ферментация активното вещество в чесъна алицин се превръща в SAC (S–алил цистеин), който е по-стабилен и 100% бионаличен. Това означава незабавно усвояване на хранителните вещества. Има клинично потвърден механизъм на действие: води до подобряване на сърдечната контракция; помага за облекчаване на оксидативния стрес; намалява „лошия“ холестерол. Как действа Антиоксидантни свойства Активната съставка в черния чесън S–алил цистеин (SAC) е известна със своите силни антиоксидантни свойства, които могат да помогнат за намаляване на оксидативния стрес в тялото. Това може да защити клетките и тъканите от увреждане, причинено от свободните радикали, и да поддържа цялостното здраве. Сърдечносъдово здраве Черният чесън може да допринесе за здравето на сърдечносъдовата система, като помага за понижаване на кръвното налягане и нивата на холестерола. Тези ефекти могат потенциално да намалят риска от сърдечни заболявания. Имунна подкрепа Антиоксидантите в черния чесън могат да засилят имунната система, помагайки на тялото да се бори с инфекциите и болестите. Чесънът като цяло помага за засилване на имунната ни система благодарение на своите антивирусни, противогъбични, антибактериални и антипаразитни свойства. Противовъзпалителни ефекти Доказано е, че SAC има противовъзпалителни свойства, които могат да бъдат полезни при състояния, свързани с хронично възпаление. Подобрено кръвообращение Някои проучвания показват, че черният чесън може да подобри кръвообращението и да намали риска от образуване на кръвни съсиреци. Проучвания показват, че черният чесън може да намали показателите за сърдечни заболявания, включително нивата в кръвта на общия холестерол, LDL („лошия“) холестерол и триглицеридите. Може също така да увеличи HDL („добрия“) холестерол. Според германско проучване черният чесън може да повиши „добрия“ холестерол със средно 8 %. В проучване от 2019 г., свързано с прилагане на диета с високо съдържание на мазнини и захар, използването на екстракт от черен чесън води до метаболитни подобрения като понижен холестерол, намалено възпаление и регулиране на апетита. Установено е, че пациентите с диабет, които го консумират, имали значително по-ниски нива на глюкоза и инсулин в кръвта си в сравнение с тези, които не са го приемали. По-старо проучване от 2009 г. при пациенти с диабет установило, че ферментиралият черен чесън води до по-високи нива на антиоксидантна активност от пресния чесън. Авторите заключават, че това може да помогне за предотвратяване на усложнения при диабет. Черният чесън може да помогне за предотвратяване на възпаление, което може да наруши паметта и да влоши мозъчната функция с течение на времето. Едно проучване установило, че черният чесън може да намали мозъчното възпаление, причинено от бета амилоид, и дори да подобри краткосрочната памет. Черният чесън може да помогне и за детоксикацията на черния дроб. Изследване показва, че чрез своята антиоксидантна активност екстрактът му подобрява чернодробната функция в случай на хронично увреждане на черния дроб, причинено от алкохол. Друго проучване показва, че намалява ALT и AST - два химикала в кръвта, които показват увреждане на черния дроб. Знаете ли, че: Черният чесън е изключително популярна кулинарна съставка. Има уникален и сложен вкусов профил, който го отличава от обикновения пресен чесън. Вкусът на черния чесън често се описва като сладък, пикантен и богат на умами с фини нотки на пикантност. Черният чесън има забележима сладост, която е резултат от реакцията на Мейлард и карамелизирането на захарите по време на процеса на ферментация. Тази сладост често се сравнява с меласа или балсамов оцет. Dr. Nature Черен чесън съдържа истински чесън Allium sativum L. с испански произход. Това е уникален вид чесън, който осигурява по-добри органолептични свойства от обикновения бял чесън. е финалист на Nutraingredients-Awards, а ключът към получаването на уникалните характеристики на екстракта е да се спре процеса на зреене, тъкмо когато концентрацията на S–алил цистеин е най-висока.