Начин на доставка:
Доставка до адрес или офис на куриер:8.50 лв.Разфасовка | 60 Капсули |
Продукт | Хранителна Добавка |
Тип | Капсули |
Вкус | |
Бранд | Doctor Nature |
Марка: Doctor Nature Опаковка: 60 капсули добър имунитет + здрави стави + добро храносмилане Всяка капсула съдържа: 500 мг. стандартизиран екстракт от джинджифил, от които 5 % (25 мг) джинджероли. Начин на употреба: по 1 капсула дневно. D-r. Nature препоръчва за подпомагане при: Често боледуване и понижен имунитет Защита в сезоните на грип и настинка Затруднено храносмилане Болки и подуване на корема Метеоризъм Стомашни киселини Гадене и повръщане Констипация При „болест на пътуването“ Бавен метаболизъм Повишено тегло Възпалителни състояния на ставите: артрит и остеоартрит При мускулни и други болки Други ползи: За подобряване на кръвообращението Редуцира „лошия“ холестерол За контрол на кръвната захар Има термогенен ефект При задържане на течности За профилактика на кръвоносните съдове За детокс на тялото За цялостно тонизиране на организма Приемът на продукта е особено важен в периоди с повишена заболеваемост – вируси и други инфекции; при стрес и повишено умствено и физическо натоварване; по време на диети за стимулиране на процеса на отслабване. Полезните свойства на джинджифила са известни на човечеството от повече от три хиляди години. Коренът от джинджифил Zīngiber officināle се споменава като лечебно средство в древните китайски, индийски и персийски трактати по медицина като тонизиращо, антипиретично и пречистващо средство. Химичният анализ на джинджифила показва, че той съдържа над 400 различни съединения, сред които се открояват джинджеролите – феноли със силно противовъзпалително и антоксидантно действие, отговорни, заедно с шогаолите, за характерния лют вкус и аромат на джинджифила. Те инхибират производството на провъзпалителни цитокини и ензими в тялото, което може да помогне за намаляване на възпалението и отока. Витамин C в корена е друг мощен антиоксидант, важен за имунната система. Джинджифилът съдържа и добро количество диетични фибри, които са важни за здравето на храносмилането. Витамин В6 пък е от съществено значение за правилното функциониране на нервната система и помага при метаболизма на протеините. Калият е важен минерал, който помага за регулиране на кръвното налягане, сърдечната функция и мускулните контракции; магнезий - за костите и мускулната функция; манганът е отговорен за костите, заздравяването на рани и метаболизма – всички те допълват списъка от полезни вещества, на които е богат джинджифилът. Клинични изследвания върху терапевтичните ефекти на джинджифила: Стомашна болка и нарушено храносмилане Една капсула дневно екстракт от джинджифил в продължение на 14 дни. Участници: пациенти с нарушено храносмилане и повтаряща се болка и дискомфорт в горната част на стомаха. Резултат: Ускорено изпразване на стомаха с 40 %.(Смята се, че забавеното изпразване на стомаха е основен двигател на лошото храносмилане). При артроза на коляното Прием на 2 капсули с по 500 мг джинджифил в продължение на 12 седмици. Участници: амбулаторни пациенти с артроза на коляното. Резултат: 88% от участниците са имали значително намаляване на болката. При мускулни болки Четири грама прах преди високоинтензивна силова тренировка. Участници: Доброволци след високоинтензивна силова тренировка. Резултат: ускорено възстановяване на мускулната сила след интензивно натоварване. При мигрена Две капсули екстракт от Zingiber officinale в допълнение към конвенционалното лекарство за болка. Участници: Пациенти с оплаквания от мигренозен пристъп. Резултат: значително подобрение на общото състояние; ускорено облекчаване на болката. Действие: Смята се, че джинджифилът е добър за подсилване на имунната система, тъй като съдържа редица биоактивни съединения, за които е доказано, че имат имуностимулиращи свойства. Тези съединения включват джинджерол, шогаол и зингерон, които са известни със своите противовъзпалителни и антиоксидантни ефекти. Възпалението е естествена реакция на имунната система към инфекция, нараняване или стрес. Хроничното възпаление обаче може да отслаби имунната система и да увеличи риска от развитие на хронични заболявания. Доказано е, че джинджифилът намалява възпалението чрез инхибиране на производството на провъзпалителни цитокини, които са молекули, които насърчават възпалението в тялото. Джинджифилът също така съдържа високи нива на антиоксиданти, които са съединения, които помагат за защитата на тялото срещу оксидативен стрес, причинен от свободните радикали. Свободните радикали са нестабилни молекули, които могат да увредят клетките и да допринесат за развитието на хронични заболявания. Антиоксидантите неутрализират свободните радикали и намаляват оксидативния стрес, като помагат за поддържане на имунната система здрава и функционираща правилно. В допълнение към своите противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, доказано е, че джинджифилът има антимикробни ефекти, което означава, че може да помогне в борбата с вредните бактерии и вируси. Това го прави ценна добавка към диетата, особено през сезона на настинки и грип, когато имунната система може да се нуждае от допълнителен тласък. Коренът от джинджифил е в топ 10 на билките за подобрено храносмилане. Традиционно се използва и за лечение на стомашно-чревни заболявания като „болест на пътуването“, диспепсия и пептична язва. Helicobacter pylori е основният етиологичен агент, свързан с тези заболявания, а екстрактът от изсушено смляно на прах коренище от джинджифил показва инхибиторен ефект върху 19 щама на H. Pylori, сочат изследвания. Проучвания сочат, че джинджифилът е чудесно средство за справяне с гаденето по време на пътуване или сутрешното гадене. Това се дължи специално на лютите му съставки (джинджероли и шогаоли), които стимулират метаболизма и тонизират мускулите на червата. Според редица изследвания джинджифилът съдържа фитохимикали с противовъзпалителни свойства, като някои фитохимични съставки на този корен споделят фармакологичните свойства на нестероидните противовъзпалителни лекарства. Проучвания in vitro и няколко клинични изпитвания предоставят доказателства, че джинджифилът има способността да облекчава симптомите на състояния, свързани с възпаление, като артрит. Различни екстракти от джинджифил имат потенциала да инхибират ключови ензими, свързани с възпаление, като циклооксигеназа (COX). Потвърдено е, че джинджеролите инхибират производството на възпалителни медиатори като азотен оксид и простагландин Е2 (PGE2), като демонстрират аналгетично и противовъзпалително действие.